geschreven door op 8 februari 2024
AI menselijker

In 2023 is er een hoop ontwikkeling geweest op het gebied van AI, dat is wel duidelijk. Men verwacht dat 2024 de boeken in zal gaan als het jaar waarin AI-technologie niet alleen slimmer wordt, maar ook menselijker. Of dat wel of niet een goede ontwikkeling is, daar zijn de meningen over verdeeld, maar het lijkt dit jaar wel steeds meer die kant op te gaan. Maar hoe gaan we AI dan eigenlijk menselijker maken? Daar gaan we het in dit artikel over hebben!


De snelle ontwikkeling van Artificial Intelligence

ChatGPT werd eind 2022 gelanceerd en sinds dat moment ging de ontwikkeling van AI in een stroomversnelling. We gingen met z’n allen massaal gebruikmaken van de AI chatbot, soms tot ergernis van scholen en docenten. Er verschenen steeds meer nieuwe AI-tools, dat zien we vandaag de dag natuurlijk nog steeds. Ook bedrijven zijn zich gaan verdiepen in de mogelijkheden die AI hen te bieden heeft. Het gebruik van artificial intelligence is dus al bijna niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Experts zien 2023 niet voor niets als het doorbraakjaar van deze nieuwe technologie. Als we die experts mogen geloven wordt 2024 het jaar waarin AI steeds menselijker wordt. Dit noemen we ook wel ‘Human AI’.

Waarom wordt AI menselijker? 

Human AI houdt in dat artificial intelligence menselijker en intuïtiever wordt. Hierdoor gaat de technologie natuurlijk steeds meer denken als een mens in plaats van als een computer. Dit maakt vooral een verschil op het gebied van productiviteit en creativiteit binnen de AI. Een ander gevolg hiervan is dat AI onzichtbaarder gaat worden, omdat het makkelijk wordt om het overal in te integreren doordat de gebruiksvriendelijkheid omhooggaat.  

Wat gaat er veranderen als AI menselijker wordt?  

Er zijn vier bewegingen in gang gezet binnen de AI-technologie die ervoor gaan zorgen dat AI menselijker wordt. Hieronder gaan we die vier bewegingen voor je op een rij zetten:  

  • Informatiebehoefte: Dit is een puntje waar ChatGPT in eerste instantie het meest voor gebruikt werd: het voorzien van informatie. Dankzij AI hoef je niet meer urenlang Google af te struinen op zoek naar informatie. Je stelt nu gewoon een vraag en je krijgt een gepersonaliseerd antwoord met advies, samenvattingen, essays, beelden of zelfs kunst. In plaats van naar iets te zoeken, ga je dus steeds meer in ‘gesprek’ met zo’n AI-bot. De AI waarmee je in gesprek gaat, wordt dus ook menselijker.
  • AI als metgezel: Naast het feit dat AI mensen kan voorzien van adviezen en assistentie, kan het ook steeds meer acties ondernemen voor mensen, zowel online als offline. AI-technologie kan saaie en repetitieve taken overnemen van mensen, waardoor zij zich kunnen focussen op de leuke kanten van hun werk. Hierdoor neemt het werkplezier toe, maar ook de werk-privé balans wordt hier beter van.  
  • AI en het menselijk lichaam: Ook op het gebied van onze gezondheid kan AI een belangrijk hulpmiddel worden. Er komen steeds meer geavanceerde technologieën op de markt om onze gezondheid te monitoren. Denk bijvoorbeeld aan wearables en neurotechnologie voor het meten van hersenactiviteit en oog- en bewegingstracking. AI kan ons door middel van die technologieën goed advies geven om gezonder te leven en werken.  
  • Virtuele omgevingen: Wij maken nu al regelmatig gebruik van virtuele omgevingen, bijvoorbeeld bij het online shoppen. Dankzij AI gaat dit alleen maar menselijker en beter worden. Denk bijvoorbeeld aan het online passen van kleding, het digitaal inrichten van je woning, maar ook het digitaal werken. Ten slotte kunnen virtuele omgevingen ons helpen om vaardigheden te verbeteren, bijvoorbeeld door middel van leerzame games of door levensechte simulaties.  

Hoe kun je AI inzetten als bedrijf in 2024?  

Voor het bedrijfsleven komen er ook weer een hoop nieuwe kansen bij op het gebied van AI als deze technologie menselijker en creatiever wordt. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van de productiviteit van werknemers door het uit handen geven van saaie en simpele taken. Zo zorg je op den duur niet alleen voor meer efficiëntie en meer omzet, maar ook voor meer tevreden werknemers!